Fáj a háta?

Napjaink stresszes, mozgásszegény életmódja számos negatív következménnyel jár a testünk számára. Ülve, mozdulatlanul utazunk, ülőmunkát végzünk. Azonban ennek az ellenkezője is káros, ha valaki túlterheli a szervezetét, izomzatát, csontrendszerét. Keressen bátran, ha fáj a háta!

Jelentkezem!
Hátfájás

Ne kockáztasson!

Már több betegemtől hallottam, hogy korábban a hallott/olvasott tornagyakorlatokat végezték, de hiába gyakorolták hetekig, nem hoztak eredményt. Kérem, ne "kísérletezzen", mert könnyen árthat önmagának! Forduljon mielőbb orvosához és csontkovács szakemberhez!

Jelentkezem!
Torna a földön

Császár Róbert
csontkovács
+36 (70) 3400 - 717
Hívjon bizalommal!

Véleményem szerint Robi az egyik legjobb csontkovács Budapesten, mindenkinek szívből ajánlom.
Kovács Enikő, III. kerület

Kedves Császár Róbert Úr! Nagyon köszönöm a sok segítséget, mert Ön nélkül sokkal nehezebb lett volna a felépülésem!
Toldi Ferenc, VI. kerület

Végre egy igazán ügyes, szimpatikus csontkovács, akihez nem órákig utaznom! Minden kezelés után évekkel fiatalabbnak érzem magam! :)
Judit, Dunakeszi

Kedves Róbert! Nagyon szépen köszönöm fáradozásait, amit a férjemért tesz folyamatosan.
Gazdag Józsefné, X. kerület

A csontkovácsolásról

Csontkovácsolás, mint kezelési módszer

Az általam alkalmazott csontkovács kezelési módszer egy komplex ízület-kimozgató és energetika elemeket egyaránt tartalmazó egésztest-gyúrás. Célja a test harmonikus működésének megőrzése, illetve helyreállítása. A test statikai, energetikai, izomzati egyensúlyának elváltozásainak kezelése, a kezelő gyakorlati és empatikus lehetőségei szerint az elváltozások okainak feltárása, a test öngyógyító erőinek aktivizálása.

Az általam alkalmazott csontkovács kezelések ázsiai masszázstechnikák és energetikai gyógyító módszerek ötvözésével alkotnak egységet. Fő alkotó elemei a Saionji Masayuki professzor által megalkotott Yumeiho masszázs, a tibeti Satva Marga masszázs elemek és a gyógymasszőri kezelések tapasztalatai.

Az emberi test aszimmetrikus, és az európai orvoslás ezt az állapotot gyakran természetesnek tekinti, mivel mindenki ilyen. Azonban az aszimmetria mértéke nem mindegy és az egyensúlyra való törekvés fontos az egészségesebb működés érdekében. Természetesen abszolút szimmetria nem létezik – ez amolyan idealizált állapot, mint a tökéletes egészség -, mégis meghatározó pontja a test működésének.

A jó csontkovács több szempontból is megvizsgál egy-egy kialakult panaszt, pl. statikai- izomzati szemszögből, energetikai-mély lélektani szemszögből, továbbá ok-okozat oldalról is. A betegek legtöbbjénél persze ezek egymástól sem különíthetők el élesen. Helytelenül használjuk és túlterheljük a testünk különböző részeit, pontjait és ha ez tartósan tesszük, a test jelzést küld – többnyire fájdalmasat.

Ha a jelzéseit nem vesszük figyelembe, erősebben „jelez”, miközben a túlterhelésnek az idő előtti elhasználódás, kopás, fájdalmas izomtúlműködés az eredménye. Az ember mozgásszervi rendszere egy olyan jól „megtervezett” egység, mely nagyon hosszú ideig szolgálhat bennünket probléma mentesen, ha helyesen használjuk. [Akár egy autó, melyet rendszeresen szervizelnek, ellenőriznek és persze megfelelően üzemeltetnek.]

A hétköznapi és csaknem népbetegség-szerű derék vagy hátfájás az esetek túlnyomó többségében a túlterhelt izmok fájdalma. Ezek mély, tompa fájdalmak, melyek korlátozzák a mozgást. Az izmok feszességének jelentős szerepe van az ún. ízületi blokkok kialakulásában. Ezeket mind figyelembe kell venni a probléma kezelése előtt így gyorsabban és hamarabb érhető el javulás, gyógyulás.

Az eddigiek fényében érthető, miért fontos a – csontkovács szakember által végzett – komplex egésztest-gyúrás, amely újra képes felszabadítani a blokkolt ízületek mozgását, képes megszüntetni a fájdalmas izomfeszüléseket és vissza tudja adni a mozgás örömét, segítve ezzel a belső harmónia megtalálását is.

2011-2013 | csontkovacsbudapest.hu | © Minden jog fenntarva!